Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu står L.A för Ludvika

Annons

I tre veckor har över 30 olika band från hela Dalarna tampats om fyra platser till den stora länsfinalen på Cozmoz i Borlänge den 3 april i regi av Musik i Dalarna med Lars Lindewall som producent för tionde året.

De första två delfinalerna avgjordes i Säter och Rättvik och nu i söndags var det Vansbros tur att stå som värd.

Tävlingen är öppen för ungdomar i åldrarna 13-19 och är Sveriges största ungdomstävling i musik med nära 10 000 anmälda band.

L.A är ett ungt band, en månad gammalt som enhet.

- Det var Elin (Gustafsson) som behövde ett kompband till tävlingen och så satte vi hop det här gänget, berättar David Helsing, gitarrist i bandet som också berättar att man använde sig av -covermaterial till helgens tävling i Vansbo.

I fortsättningen har man dock andra planer.

Han och Nils Leonardsson skrivet också originalnummer för bandet och man håller det för troligt att det nu blir en veckas hårdkörning i repetitionslokalen och en egen, helt ny låt till länsfinalen.

L.A har dock, som så många andra, redan insett att det - åtminstone tills vidare - är covers som är vinnarkonceptet för den som vill ha jobb på de spelställen som finns, men bara man har krattat manegen, och förhoppningsvis fått en publik, smyger man in alltmera eget material.

Flertalet av gruppens medlemmar utövar vad man kan kalla musikaliskt växelbruk.

Adriana Karedza, till exempel, spelar helt klassiskt piano, tenoristen Nils Leonardsson har vi hört som rockig solist vid musikskolans uppspelningar och i Ludvika Musikkår. Dessutom skriver han, som sagt, eget material, en musikalisk allätare som man också kan stöta på i halvdunklet när det bjuds nåt extra hos Ludvika Jazzklubb.

Elin Gustafsson, sångerskan, är nog den som hörts i de flesta sammanhang av gruppens medlemmar.

Hon väckte, till exempel, stort uppseende som extremt skönsjungande Ludvikas lucia 2002 då hon hade en stor och tacksam publik.

Men ingen offentlig lokal, där man vill höra osedvanligt skön sång, är henne främmande.

De som hört henne som frontfigur i L.A vittnar om att hon också har ett helt annat tryck i pipan än vad behövs för att leverera en stämningsfull luciasång.

Ni som tänkt er att träffa Elin, Nils, David, Peter, Joakim och Adriana under kommande vecka kan nog glömma det.

Det är hårdkörning i replokalen som gäller.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons