Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu slipper publiken frysa

Annons

Dörren på Björbo IF:s kansli står öppen. På ett soldränkt bord ligger högar av rödvita hockeybyxor och hjälmar. I ett annat rum sitter kanslisten Thor Persson och pratar i telefon.

Ett stenkast därifrån, bredvid tennishallen, står ishallen som under våren och sommaren med hjälp av ideella krafter från Floda, Mockfjärd, Nyhammar och Nås, fått väggarna isolerade (1 600 kvadratmeter) och ett avfuktningsaggregat installerat.

- Uppåt hundra personer har gjort ett jättejobb med ishallen under Leif Zetterqvist och Bernt Erikssons ledning. Sedan invigningen av kafeterian är detta ytterligare ett steg för föreningen, säger Thor Persson och ler.

Och han har all anledning att dra på munnen. För med det kommunala bidraget på 300 000 kronor kommer vintern och vårens inomhusaktiviteter i ishallen att förbättras betydligt än föregående år. Dels slipper publiken att frysa, dels ska avfuktningsaggregatet hålla dimman borta.

- Det här är mycket roligt och vi ser fram emot en ny säsong. Bland andra vill Leksands IF hockey ha istid här, säger Thor Persson.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons