Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu skapas nya Bullermyren

Annons

- Jag tror att det här kan bli riktigt bra, säger Marianne Hedström, som varit kontaktperson för Stråkgruppen, ett forum där hyresgästerna har kunnat komma med idéer och synpunkter på projektet.

Hon tillhör de som önskat sig vatten i området och det blir det också i form av en naturdamm med växter, stenpartier och en bro, och dessutom en plaskdamm för barn.

- Vatten är något som lockar alla åldrar och jag tror att det är vad som behövs för att skapa en riktigt bra samlingsplats. Själv går jag ofta till Tjärnasjön och där är det alltid människor som samlas, säger Marianne Hedström.

Stråket kommer att passera genom en lärkskog och en trädgård med rabatter och häckar. En bäck kommer att ringla sig fram från skogen och avslutas i dammen. För barnen kommer det förutom plaskdammen att finnas dels en naturlig lekpark för fri lek, dels en parkdel med bollspel och sandlådor. Från början var det tänkt att ha en mycket stor lekanläggning, men den har minskats ned något.

Gång- och cykelstråket, som sig bör har döpts till just Stråket, kommer att skära rakt igenom området.

Meningen är att det ska fungera både som en rekreationsplats för alla åldrar med små oaser här och där och vara en plats för upplevelser. På det sättet vill Tunabyggen göra hela området mer attraktivt och särskilt för barnfamiljer. Närheten till skola och dagis lyfts också fram som ett argument för barnfamiljer att bosätta sig i området.

För att ytterligare höja attraktionsvärdet på Stråket satsar man också en hel del på utsmyckning, bland annat i form av fantasifulla skulpturer och genomtänkta grillplatser.

Det har också talats om ett kafé till sommaren. I så fall är det en del av en tvättstuga som kommer att tas i anspråk för ändamålet. Tanken är att någon idrottsförening skulle kunna ansvara för försäljning av till exempel kaffe och glass under sommarmånaderna.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons