Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska turisterna i södra Dalarna kartläggas - varför kommer de hit?

Annons

I sommar ska turisterna kartläggas. Varifrån kommer de, men framför allt ska motivet till deras besök undersökas.

- Det ska bli intressant att få svar på våra frågor, säger Lena Paillette, turistsamordnare i Hedemora för Södra Dalarna turism.

Södra Dalarna turism är ett turistsamarbete som Hedemora bedriver med Avesta, Säter, Ludvika och Smedjebackens kommuner som fått EU-stöd till projektet.

Till helgen påbörjas enkätundersökningen när Hedemora invaderas av de tusentals besökare som kommer till till TT-jubiléet.

Allt från frågor om besökarnas boende till vilken främsta anledningen är till besöket ingår i undersökningen liksom frågor kring sevärdheter, aktiviteter, turistinformation, äventyr, släkt och vänner.

Avsikten med besöket är något som kommunerna också gärna vill ha svar på i undersökningen som ska resultera i 1 500 svar som ett frågeinstitut så småningom ska bearbeta. I sju veckor ska undersökningen pågå.

- Detta för att vi ska kunna se om det svängningar i svaren under vissa veckor, säger Lena Paillette. Vi set det här som en möjlighet att på ett ännu bättre sätt kunna möta besökarnas önskemål.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons