Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska möglet bort

Annons

Den 3 juni besökte arbetsmiljöinspektionen Vansbro och påpekade att det fanns flera brister i arbetsmiljön på brandstationen.

I november konstaterade arbetsmiljöinspektionen att kommunen tagit itu med en del av bristerna, bland annat risker i samband med tryckprovning av brandslangar samt att komma i gång med ett systematiskt arbetsmiljöarbete och anlita företagshälsovården.

Arbetsmiljöinspektionen konstaterade dock att några brister fortfarande kvarstod. Det gällde kontorsrummet där dimma trängde in då fordonen tvättades i vagnhallen och där det blev mycket varmt på sommaren på grund av solinstrålningen.

"Ventilationen i kontoret och vagnhallen är otillräcklig", skrev arbetsmiljöinspektionen.

Kritik riktades också mot personalrummen i källarplanet. Arbetsmiljöinspektionen ansåg att utrymmet för tvätt och dusch var för litet för hela styrkan som kan uppgå till 22 personer.

"Mögelangrepp på väggar och tak samt väggputs som ramlat ner tyder på fuktskador och att ventilationen inte räcker till", skrev arbetsmiljöinspektionen och påpekade samtidigt att det kan bli fråga om utkrävande av vite om inte detta åtgärdas.

- Arbetet ska vara klart inom de närmaste dagarna, förklarar kommunens byggnadsingenjör Christer Nääs.

Åke Ström som är skyddsombud på brandstationen visar att den gamla rökverkstaden i källarplanet flyttats en trappa upp för att ge utrymme för ett nytt omklädningsrum för brandmännen.

Det gamla omklädningsrummet görs om till tvättstuga och klädförråd och så rustas dusch-rummet upp med ventilerade väggar, nya mattor på väggar och golv samt ny målning.

Bastun gör kommunen ingenting åt fast golvmattan har bulor på några ställen.

Avloppet har också åtgärdats.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons