Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska häktet stängas

Annons

- Trots att platserna ökat i Falun räcker de inte. Det finns fortsatt stor risk för överbeläggningar, säger Per-Olof Wester kriminalvårdsinspektör häktet, Falun.

Med 160 procent beläggning av häktesplatserna i Falun tror Per-Olov Wester det finns möjlighet att platser på de tillfälliga häktena kan komma att användas igen.

- Båda häktena har fungerat bra, men jag hoppas det var en engångsföreteelse. Det har medfört mycket transporter och restid för personalen, men det är inte otänkbart att platser i Avesta på polisstationen kan komma att användas vid behov.

- Hur det blir i Rättvik är osäkert. Där ska polisens lokaler minska. Den våning som är celler i dag kan hyresvärlden komma att använda till något annat och då försvinner möjligheten att använda lokalen för vår del. Vi får lösa situationen efter hand och från fall till fall.

Orsaken till ombyggnationen av häktet i Falun var att arbetsmiljön och ventilationen skulle förbättrats. Antalet platser ökat med åtta. Nu finns totalt 34 platser.

I Rättvik hade häktet 13 platser i Avesta tolv. Båda avvecklas 20 juni.

- Det ska också bli intressant att se hur det nya rökfria häktet fungerar. Det är ett av de första rökfria i landet, säger Per-Olof Wester.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons