Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska flygtrafiken i Mora få ett slutgiltigt avgörande - i länsrätten

Annons

Flygbolaget Skyways har under en månad ombesörjt flygtrafiken Mora-Arlanda enligt det avtal bolaget träffade med Mora kommun i direktupphandling.

Flygbolaget European Executive Express, EEE, finner sig inte i den ordningen och därför pågår fortfarande en rättsprocess om avtalet. Sedan Mora kommun avbrutit upphandlingen av flygaktör på linjen och därefter i direktupphandling träffat uppgörelse med Skyways överklagade EEE till länsrätten. EEE menade att Mora kommun brutit mot lagen om offentlig upphandling.

Länsrätten svarade med att först lämna EEE:s anmälan utan bifall, för att sedan göra en kovändning och meddela kommunen att det var fel att avsluta upphandlingen. Däremot ville inte länsrätten interimistiskt stoppa direktupphandlingen såsom EEE önskade.

EEE skrev då en inlaga till kammarrätten. Kammarrätten lät meddela att EEE ej anfört tillräckliga skäl för att prövningstillstånd i saken skulle meddelas.

På den vägen är det. Skyways flyger vidare mellan Mora och Arlanda, alltmedan EEE med juridiskt ombud jobbar på ytterligare argument för att få direktupphandlingen ogiltigförklarad. Enligt vad tidningen erfar är också länsrättens uppfattning den att det inte kan existera någon ny upphandling. Det är den ursprungliga som gäller och därför har länsrätten ej skrivit av det gamla målet såsom Mora kommun trodde skulle ske efter direktupphandlingen med Skyways. Ett slutavgörande ska nu fattas av länsrätten om Mora kommun agerat riktigt eller ej.

Mer läsning

Annons