Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Bullermyren bli en tryggare plats

Annons

- Vi har hög brottslighet på Bullermyren, betonar Rune Hjorth, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen för bostadsområdet.

På lördagen var Rune Hjorth en av dem som representerade Hyresgästföreningen vid kaffebordsmötet på Ängsplan.

Rune Hjorth tog initiativet till att starta Borlänge kommuns första lokala brottsförebyggande råd, BRÅ, där han numera är vice ordförande.

Han är vidare ordförande i Brottsofferjouren i Borlänge och har ett förflutet som ordförande i polisnämnd och polisstyrelse.

- Om vi tar Borlänge som helhet har brottsligheten minskat, men för Bullermyren som med sina 1 300 lägenheter är kommunala bostadsbolaget Tunabyggens näst största bostadsområde har det istället varit en ökning, säger Rune Hjorth.

Vilken typ av brott handlar det främst om för Bullermyrens del?

- Det är bilinbrott, inbrott i lägenheter och förråd och så skadegörelse i form av klotter. Tar vi ett brott som klotter kostar saneringen mycket pengar. Klottret har inte minskat, åtminstone inte på Bullermyren.

-I slutändan är det ofta hyresgästerna som får betala notan, understryker Rune Hjorth.

Hyresgästföreningens ambition är att genom en kampanj tillsammans med polis, lokala BRÅ, Tunabyggen och kommunens fältvärdar medverka till att brottsligheten i bostadsområdet sjunker med minst tio procent på två år.

Ytterst handlar det om ökad trygghet i boendet på Bullermyren.

Den 15 mars blir det en temakväll om trygghet i boendet på Bullermyren.

Lokal blir Hyresgästföreningens lokal med adress Allfarvägen 75 B och i mötet kommer bland andra polis, lokala BRÅ, Tunabyggen och fältvärdar att medverka.

- Vi är intresserade av alla förslag till hur vi skall kunna minska brottsligheten och givetvis är folk i alla åldrar välkomna till mötet.

-Ungdomarna ska vi försöka få hit genom elevrådet på Maserskolan, berättar Rune Hjorth.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons