Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska barnens bollhav bort

Annons

Enligt McDonalds etableringschef Mats Hörnell ska man ta bort bollhaven eftersom de inte längre är unika för restaurangkedjan.

- Bollhaven var tidigare speciella för våra restauranger, men nu har många andra tagit efter oss och vi vill satsa på något mer modernt, säger han.

Mats Hörnell säger att stängningen av bollhaven inte beror på att de skulle vara farliga.

- När barn leker slår de ofta sig, oavsett var de håller till. Boll- haven är inte farligare än andra lekplatser, säger han.

Claes Magnus Häll, chef på McDonalds i Falun, säger att restaurangen i Falun kommer att börja bygga om lekrummet i vår. Fast han tycker att det har fungerat bra med bollhav.

- Jag tror inte att bollhaven varken är farliga eller ohygieniska. Men sedan är det klart att det kan vara roligt med någonting nytt.

Ännu är det inte helt klart vad som kommer att ersätta bollhaven, men man har provat olika typer av lekrum på McDonaldsrestauranger i Stockholm.

Etableringschefen Mats Hörnell säger att företaget vill att lekrummen ska inbjuda barnen till aktiv lek och inlärning. Förmodligen blir det rutschkanor, mjuka djur och olika spel i de nya lekrummen.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons