Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ser framtiden ljus ut

Annons

- Vi står mycket starkt rustade inför framtiden och våra orderportföljer är fulltecknade, säger Christer Hedlund.

- Vägen hit har inte alltid varit så enkel. Vi tvingades göra en total genomgång av hela vår verksamt. Det innebär att vi granskat hela företaget och gjort omorganisationer, vissa tekniska förändringar och även personalförändringar.

- Vi tvingades permittera hela 30 anställda under ett och ett halvt år. Vissa ingår i olika typer av åtgärder, andra har avgått med pension. Det är för oss relativt stora personalnedskärningar vilket innebär att vi har 70 anställda i dag, en nivå som är anpassad efter vår nya organisation.

Christer Hedlund medger att de stora förändringarna inom koncernen inte varit smärtfria, men helt nödvändiga.

- Utan dessa förändringar hade vi helt enkelt inte existerat i framtiden. Visst har vi varit tvingade att fatta obekväma beslut, men nu är vi otroligt starka och framtiden ser mycket ljus ut, säger han.

Företaget har gjort stor del av omorganisationen själv men även haft extern hjälp.

Lösningen är bra, anser Christer Hedlund som beskriver hur företaget renodlat de två dotterbolagen.

Genom att koncentrera bolagen på respektive område blir också hela organisationen mer effektiv.

Hedlunds Timber med skogs-inköp och sågverk producerar färre dimensioner och arbetar enbart med furu.

Bra Hus arbetar med två olika hussystem, den egna hustillverkningen Hedlunds Hus och Larsson-Hus med isolertimmertillverkning.

- Vi sågar faktiskt mer i såg-verket i dag jämfört med tidigare och husförsäljningen går mycket bra. Vår marknad finns bland annat i Märlardalen, England och Japan.

Intresset för den nya tjänsten som vd i koncernen är stort.

- Vi hade inte möjlighet att göra en rekrytering internt därför söker vi en ny vd. Vi vill att vår nya vd bor här i Furudal eller i Ore. Den närmaste månaden väntar vi in fler svar på annonserna i framför allt dalatidningarna. Under våren hoppas vi definitivt att posten är tillsatt, säger Christer Hedlund.

Bland annat vill företaget ha en prestigelös vd som respekterar människor och som naturligt skapar värme i relationer med andra. Ett långsiktigt arbete med hög ambition är några av egenskaperna Hedlunds söker.

Christer Hedlund själv är från och med nyår ny koncern-vd, vilket inte innebär någon större skillnad jämfört med tidigare, anser han själv.

- Ett av flera ansvarsområden jag har tillsammans med alla i koncernen är att fortsätta utvecklingen och se tendenser. Vi måste vara med och vi står starkt rustade även i framtiden, säger han.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons