Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu säljs länets kommuner

Annons

Målet är att näringslivet och Högskolan Dalarna ska knyta tätare kontakter. Studenterna har chansen att hitta företag att göra examensarbeten åt och företagen har möjlighet att rekrytera personal. Några av företagen hade till och med redan tänkbara ämnen för examensjobb.

- Vi vill visa vilka företag som finns i Malung. De flesta känner till Sälenfjällen, men vi har många internationella företag med intressanta verksamheter, säger projektledaren Jenny Olsson.

Samtidigt får kommunen visa upp sig.

- Malung är personligt och avstressande. Jag kan få frisk luft när jag vill, säger Jenny Olsson, som jämför med de år hon bodde i Stockholm.

Studenterna som passerade såg något förvånade ut till en början, men tog sig tid att stanna.

- De som stannat upp har tyckt att det här är en kanonbra idé, säger Stefan Rodheim, projektledare på Högskolan Dalarna.

För att ytterligare väcka studenternas nyfikenhet kommer kommunen att anordna två returresor; en studieresa till ett industriföretag och en skidresa till Kläppen.

Parallellt med utställningarna hölls föreläsningar med personer från Malung. Läraren Conny Roos, som jobbar med personer som lider av dyskalkyli - problem med att räkna - berättade om hur de arbetar.

- Ungefär fem procent av den vuxna befolkningen har problem med matematiken, berättar han.

Malung var alltså först ut att vara "Månadens kommun".

- En chansning. Vi kan inte se och lära av andra. Jag har sett att representanter från Hedemora varit här och tittat på oss, säger näringslivschef Ingemar Kyhlberg.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons