Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ryter de till mot orättvisor

Annons

Bowlande pensionärer i Borlänge ryter till på skarpen. Ordförande Lennart Roslund säger att de 60 medlemmarna i Borlänge Pensionärs Bowlare vill bli behandlade på samma sätt av kommunen som andra föreningar.

När andra klubbar i seriespel får ekonomiskt stöd blir pensionärerna utan. Det handlar om ersättning för merkostnader i samband med att Maserhallens bowlingdel är avstängd.

- Kommunallagen säger att vi alla ska behandlas lika. Men det görs inte här. Det är illa när 60 människor blir illa behandlade bara för att de är pensionärer, säger Lennart Roslund.

Föreningen, som funnits sedan 1971, har vänt sig till fritidsnämnden och omsorgsnämnden - men inte mött någon förståelse. Hos fritidsnämnden säger kanslichef Jan Hercules att de inte kan få något bidrag, då de inte har någon ungdomsverksamhet. Omsorgsnämndens arbetsutskott har också sagt nej till ansökan, trots att signalerna före valet, enligt Lennart Roslund, var positiva. Men sedan blev det nej. Han har ännu inte gett upp, utan hoppas få täckning för de cirka 10 000 kronor det handlar om för föreningen.

- Vi har fått spela tre hemmamatcher borta, nämner han.

Och tillägger att själva spelandet inte är allt. Den sociala gemenskapen och friskvården betyder minst lika mycket.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons