Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu rullar miljonerna i Grönklitt

Annons

I förra veckan sattes spaden i jorden för nya Rovdjurscentrum och Designtorg Trä i Grönklitt.

- Det projektet är på 32 miljoner kronor och därutöver utvecklar vi björnparken för cirka tolv miljoner kronor under en tvåårsperiod, berättar Orsa Grönklitts vd, Torbjörn Wallin.

Projektet Rovdjurscentrum och Designtorg Trä omfattar egentligen tre delprojekt. De är Rovdjurscentrum byggnad, Rovdjurscentrum information och Designtorg Trä.

- Själva byggnaden kostar 20 miljoner kronor. Därtill kommer tolv miljoner för bland annat inredning, utställningar, skolinformation, första permanenta utställningen, inredning i rovdjurs-centrum med mera, säger Torbjörn Wallin.

Samtidigt med utbyggnaden av Rovdjurscentrum och Designtorg Trä, pågår under en tvåårsperiod en utbyggnad med nya hägn och parkutbyggnad i björnparken.

- Där är det Orsa Grönklitt AB som satsar tolv miljoner kronor. För pengarna ska det bli ett nytt hägn för berguv, nytt hägn för björnungar, lodjuren, ny björnart, nya hägn för vargar och hägn för älg och rådjur.

- Det här innebär att de tre delprojekten i Rovdjurscentrum & Designtorg Trä plus utbyggnaden i björnparken gör att minst 44 miljoner kronor satsas under de närmaste två åren.

- Pengarna till utbyggnaden i björnparken svarar Orsa Grön-klitt för och ska inte blandas ihop med de 32 miljoner kronor som projektet Rovdjurscentrum och Designtorg Trä kostar. Där ingår offentliga bidrag som Orsa Grönklitt inte har någon del av till sin utbyggnad, förklarar Torbjörn Wallin.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons