Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste taket rivas

Annons

Shellmackens vara eller inte vara vid Gruvrondellen har länge varit en fråga för kommunen. Till en början såg det ut som om den måste rivas helt och hållet på grund av ombyggnaden av riksvägen. Enligt de första planerna skulle då rondellen byggas om och då låg macken i vägen.

Men så ändrades planerna på att ändra rondellen. Vägverket ville inte dra på sig de omfattande kostnader det skulle bli med den obligatoriska arkeologiska utgrävningen vid rondellombyggnaden.

Men frågan är om inte macken saga ändå är all. Den har i 20 år haft tillfälligt bygglov för skärmtaket över pumparna och tillbyggnaden där butiksdelen ligger. Längre än så får man inte ge tillfälliga bygglov och byggnadsnämnden sade i går därför nej till en begäran om ytterligare tid.

Därmed måste skärmtaket och butiken rivas och frågan är om kunderna då tycker att macken är tillräckligt attraktiv att besöka. Shell är också ålagd att till senast den 5 november av säkerhetsskäl flytta påfyllningsrören till de underjordiska drivmedelscisternarna.

Kommunen har hållit dörren öppen för att macken eventuellt ska kunna bli kvar med ett permanent bygglov. Det finns ett planuppdrag för att utröna om det är möjligt.

- Men Shell centralt har inte visat något intresse för det. Men nu måste de bekänna färg hur de vill ha det, säger bygglovchef Lars Nordström.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons