Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste Norelius och Skoglund ta i lite till

Annons

Vårdcentralen Jakobsgårdarna är i krisläge. Vilken vårdcentral är inte i krisläge? På Jakobsgårna är åtta av tio läkartjänster vakanta. Verksamheten som i dag bedrivs är den medicinska, därmed den akuta.

Förra vårdcentralchefen Ulf Nordin som nu är tillbaka för att organisera problemen är optimistisk och tror på en ljusning. Ljusningen består i att patienter och personal borde orka igenom hösten och vintern. Man kan fråga sig hur han ska genomföra "glappet" mellan höst och vinter.

Orkanen som L O Hagberg, v, belyser bryter ej mot hälso- och sjukvårdlagen. Det är krisläge, L O Hagberg.

Gylle vårdcentrals patienter är hänvisade till vårdcetraler som ej har personal, vad gör man med dessa patienter, ger man dem en tid om fem månader, eller?

Det där om hälso- och sjukvårdslagen borde i L-fullmäktige inte vara en svår fråga. Det ska naturligvis inte vara några politiska åsikter som bromsar ett gemensamt beslut om att våra vårdcetraler ska ha öppna armar mot våra medborgare.

Kostnaderna för våra stafettläkare är astronomiska, det borde gå att lägga dessa pengar till rekrytering av till exempel AT-läkare som erbjuds en vettig lön.

Vi måste vara med och slåss för läkarna. De ska inte kunna erbjudas högre löner i andra kommuner, eller län, vi måste hänga med. Eller hur Alf Johansson?

Sköterskor säger upp sitt arbete och söker sig till andra arbetsplatser (Norge) där man uppskattar en välutbildad sköterska från Sverige. Vi utbildar dem, andra länderna tar tacksamt emot, vad är det frågan om?

I Borlänge, har vi, till skillnad från andra kommuner, mycket kunniga sjukvårdspolitiker som dygnet runt arbetar för våra invånare. Landstingsldemöterna, Erik Norelius och L-E Skoglund stångar sina pannor blodiga för att ge invånarna en vettig sjukvårdspolitik.

Vad händer i Landstinget? Jo, L-O Hagbergs enda försvar är att rekryteringsförslag pågår.

Nej Lars-Erik S och Erik N, nu får ni visa vad ni står för. Jag ser fram emot andra rubriker i vår lokalpress. "Att vårdcetralerna har ett överskott av läkare". Avslutningsvis vill jag att optimisten Ulf Nordins ljusning kommer att bli en realitet.

P O (S)OLLERMAN

Mer läsning

Annons