Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu laddar han för valarbetet

Annons

Gösta Frost var ombudsman vid metall 75:an i Mora från 1981 till 1994. I samband med att han blev kommunalråd i Mora kommun tog han tjänstledigt från Metall, men sökte sig samtidigt till förbundet i Stockholm.

Efter kommunalrådseran började han 1998 jobba för förbundet i Stockholm. Han arbetade dock de första tre åren för de sex olika avdelningarna i Dalarna. De senaste tre åren har han vecko-pendlat till Stockholm, parallellt med att han varit kommunalpolitiker i Mora.

- Jag har haft förmånen att kunna vara ledig från jobbet och därför har jag kunnat vara kommunalpolitiker i en obruten svit från slutet av 1970-talet. Det senaste året har jag dessutom varit ordförande i tekniska nämnden.

När Gösta Frost nu lämnar Metall har förbundet slagits ihop med industrifacket. De två förbundens 132 avdelningar i landet ska reduceras till 52.

- Metalls kontor i Mora blir bas för den nya avdelningen, som för- utom Malung, Mora, Orsa, Rättvik och Älvdalen även kommer att innefatta Leksand, Ludvika och Vansbro.

Det nya förbundet har 450 000 medlemmar och målet är att varje avdelning ska ha cirka 5 000 medlemmar.

Gösta Frost fyller 60 år om några månader, men fick tillfälle att gå lite före den stipulerade pensionsåldern.

Vad gör då en nybliven pensionär ?

- Det finns behov av att lappa och laga hus och hem i Selja. Det har blivit eftersatt. Sedan hoppas jag få tillfälle att kunna vistas lite mer i naturen.

I nästa andetag konstaterar socialdemokraten Frost att valarbetet startar en bit in på nyåret och att han har en del uppgifter som ordförande i kreditgarantiföreningen i Dalarna.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons