Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan PRO:are börja chatta

Annons

Att äldre människor inte har något intresse av datorer eller skulle vara rädda för att använda sådana är tveklöst att hänföra till kategorin struntprat.

- Vi har kurser överallt och intresset för datorer är mycket stort, betonar pensionärsorganisationen PRO Dalarnas ord- förande Inger Hestvik.

På fredagen kunde Inger Hestvik och representater för de lokala PRO-föreningarna hämta 20 datorer på Föreningssparbanken i Borlänge. Det handlar om datorer som bytts ut av banken. PRO Dalarna har tidigare fått tre datorer av banken.

- Det underlättar för våra föreningar. Vi har medlemsregister och mycket annat på data, berättar Inger Hestvik.

- Då det blev aktuellt att byta ut våra datorer tänkte vi på PRO som vi har mycket samarbete med. Drömmen vore om den enskilde pensionären kom till sin förening för att få hjälp med datoranvändning. Exempelvis med att göra bankärenden med hjälp av datorn, säger Anders Öhlén på Föreningssparbanken i Borlänge.

- Allt vi gör oss av med, möbler och annat, försöker vi skänka någonstans. Det är bättre att det återanvänds istället för att kastas, säger kontorschefen Maria Leidevall.

Fotnot: Att chatta är att föra en dialog via internet.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons