Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu invigs japanska parken

Annons

Intresset för kulturutbyten och export av varor till Japan ökar. Nu vill Gagnefs kommun odla kontakterna med landet i öst och ansluter sig till ett Japanprojekt tillsammans med siljankommunerna. På lördag invigs Japanska parken i Leksand.

- Leksand har haft ett samarbete med Japan i 10-15 år och vill manifestera det med den Japanska parken. Vi kommer att delta från Gagnefs kommun och vi kommer även att vara med i samarbetet i framtiden, säger kommunalrådet Anders Ahlgren (c).

Gagnef har flera företag som redan har etablerat sig i Japan. Bland dem finns Dala-Floda golv, Bejlas gåva, Hörnell och GIS.

Anders Ahlgren hoppas på att Gagnefs kommun nu blir en initiativtagare som öppnar dörrar även för andra företag som riktar blicken mot den japanska marknaden.

- Förhoppningsvis kan vi knyta kontakter som blir användbara. Den japanska handelskammaren är med i det här projektet, det är en viktig förutsättning, säger han.

Dock handlar samarbetet inte bara om att hitta köpare till inhemska varor. Projektet går också ut på att bedriva utbyte mellan studenter.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons