Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu inleds kampen om arbetskraften

Annons

- Vi tycker att 3-3-systemet (jobba tre dagar - ledig tre dagar) är den mest intressanta modellen just nu, säger socialchefen Tony Nordfeldt. Modellen finns redan på Talludden på försök och vi planerar att införa den på ytterligare två boenden i kommunen nästa år.

- Om fem år tror jag att vi blivit mer eller mindre "tvingade" att verkställa 3-3-modellen i större skala om vi ska kunna vara med och "slåss" om personalen.

Fredrik Sjöstrand vid Linköpings universitet ska räkna ut vad det skulle kosta Mora kommun att genomföra 3-3-systemet i stor skala i socialförvaltningen. Sjöstrand samarbetar med idékläckaren till 3-3-systemet, Sune Nygren i Lindesberg.

Talluddens sjukhem i Mora har testat systemet, som börjar få genomslag i Sverige och övriga Norden.

Enhetschefen Pia Blomstedt ser inga nackdelar alls med 3-3.

- Största fördelen är att personalen inte är lika utarbetade, säger hon.

Nackdelen för kommunen som arbetsgivare på kort sikt är att 3-3-systemet kostar mer eftersom det kräver mer personal.

På lång sikt kan arbetstidsmodellen däremot "gå ihop", eftersom den på alla arbetsplatser där den testats en längre period, inneburit att sjukskrivningsdagarna minskat dramatiskt. Då sparas automatiskt vikariekostnader in.

Vid Talludden har Pia Blomstedt redan sett att sjukskrivningarna minskat med 20 procent.

- Och det märks att personalen är gladare på jobbet nu.

Om 3-3-systemet genomförs bland flera hundra anställda, är det nödvändigt att även andra samhällsfunktioner följer efter, exempelvis helgöppna dagis.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons