Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hotar konkurs

Annons

De totala stöden ökar i år med 25 000 kronor till 510 000 kronor. Inom detta totalanslag har dramatiska saker hänt mellan ungdomsförbunden de senaste tre åren.

Liberala ungdomsförbundet har de senaste åren fått anslagsökningar, i relativa tal med 100 procent åren 2001-2003, men i absoluta tal stannar stödet på 70 000 kronor, precis lika mycket som de övriga borgerliga ungdomsförbunden får i år.

Det är stor skillnad på kvalitet och detaljeringsgrad i ungdomsförbundens ansökningar vad gäller vad pengarna 2003 söktes för. Tydligast uttrycker sig Ung vänster, vars vision vill bygga starka kadrer och bygga starka institutioner för att ifrågasätta äganderätten och det kapitalistiska produktionssättet.

Ung vänster listar planerade kampanjer vad gäller EMU, arbetsrätt och fritidspolitik. Förbundet ska genomföra tidningsutgivning (av medlemstidningen Revolt) och ska försöka starta nya klubbar i Leksand, Rättvik, Malung, Vansbro och Gagnef. Ung vänster redovisar planer på medlemsvärvning och studier som självförsvarskurser för tjejer och utbildning av självförsvarsinstruktörer.

Som en jämförelse är Liberala ungdomsförbundet i det närmaste helt opreciserat i sin ansökan.

LUF skriver i sin verksamhetsplanering inför 2003 bara att "vi måste se till att få iväg så många som möjligt på kurser för nya medlemmar".

Mer läsning

Annons