Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Lihm en egen orkester

Annons

– Vi började med orkestern i höstas, hade premiär i Vikmanshyttan i Dalarna, och det har gått bra. Vi har redan hunnit med att spela i fyra nordiska länder och vi har en egen fanclub i Danmark. Vi jobbar på i ett tempo motsvarande 100 spelkvällar om året, berättar Erik.
Erik Lihm hör fortfarande till Vikingarnas standardsättning och närmast på programmet där står inspelning av en video inför lanseringen av en ny Vikingarna-cd i Tyskland till hösten.
– Vi har inte tagit en ton med Vikingarna sedan i oktober och jag vet inte om det blir några spelningar i år heller. Det har talats om 2004, säger Erik.
Men just nu har han fullt upp med sitt nya band. Närmast ska Erik Lihms orkester medverka kommande helg, 24 maj, i Norges största dansgala i Kongsvinger tillsammans med bland andra Thorleifs, Ole Ivars samt ett par band till.
Galan, som arrangeras i den stora Kongsvingerhallen, brukar locka 3 000-4 000 besökare.
Hem till Malung kommer Erik med sitt band i sommar under Dansbandsveckan. Erik Lihms orkester är husband vid Guldklavegalan som inleder dansveckan och en av kvällarna ska de dela scen med Thorleifs. Erik ska dessutom var med och leda underhållningen i Grönlandsparken som han gjort under flera år.
– Det är alltid lika roligt att komma hem till Dansbandsveckan, säger Erik som bor i Karlstad.
I 32 år har han varit musiker på heltid och det är nästan 40 år sedan han var med i sitt första band, popbandet Skintones hemma i Malung på 60-talet.
– Det är fortfarande lika roligt att spela och jag längtar till spelkvällarna, säger Erik Lihm, Malungs musikaliske viking.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons