Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Ida börjat skolan

Annons

De möttes nämligen av jazziga toner ute på skolgården. Högstadieeleverna Björn Arkö, saxofon, Philip Östblom, trummor och Henrik Hamberg, bas, spelade in det nya läsåret, innan rektor Lotta Hedman tog till orda och välkomnade till det nya läsåret.

Därefter följde eleverna sina respektive lärare till klassrummen och Ida sällade sig till fröknarna Anna Bogg Kröjtz och Eva Norrgårds som flaggade med skylten 1A, som är Idas klass och den samlar 15 elever. Några barn har flyttat från fjolårets förskoleklass, men övriga var gamla kompisar till Ida.

Den kanske största händelsen för förstaklassarna var att få en egen bänk. Några förvånades över att det var tomt under bänklocket, men fröknarna försäkrade att bänkarna snart skulle fyllas med innehåll. Läseboken skulle delas ut redan premiärdagen.

Dramatiken med att vara nybörjare har försvunnit genom att eleverna tidigare gått i förskolan och därvid blivit väl bekanta med miljön.

Anna Bogg Kröjtz är ny fröken för eleverna i 1B, men hon har hälsat på i förskoleklassen under förra läsåret. Eva Norrgårds var mera välbekant för Ida och hennes klasskompisar som efter uppropet fick lyssna till en berättelse om en pojkes upplevelser som nybörjare. Det var fröknarna som läste och berättade. Sedan fortsatte den första skoldagen med bland annat lunchmål och fika och därmed är sommarlovet 2005 ett minne blott.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons