Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har alla fått sommarlov

Annons

Ingels skola hade sin terminsavslutning på torsdagkvällen i Övre Gärdsjö Missionshus. En högtidsstund med mycket sång och musik, där alla eleverna medverkade. De tågade in med fanborg sjungandes Den blomstertid på melodi från Östbjörka. Rektor Bo Liljegren hälsade alla välkomna. Varefter de olika klasserna sjöng under ledning av Börje Edénius. Robin Hörnfeldt spelade The Rose på piano.

En fioltrio med Miranda Günther, Evelina och Anton Sand spelade Hönsafötter och Nu grönskar det.

En blockflöjtsensemble under ledning av Kennet Olsson och Anneli Nordin spelade flera låtar med stor bravur. Klass fem som är avgångsklassen kommer att fortsätta i antingen Furudals eller Rättviks skolor och hälsades lycka till av rektorn samt fick blommor av deras klasslärare Medeleine Ohlin.

Boda kyrkskola avslutade sin termin med en högtidlig stund i kyrkan. Elever och lärare tågade med fanborg i spetsen upp till kyrkan i den vackra försommarkvällen. Vägen kantades av föräldrar och anhöriga.

I kyrkan inledde musikskolans flöjtensemble med flera låtar under ledning av Anneli Nordin och Kenneth Olsson.

Klass två sjöng Sommaren är kort. Klass tre Här kommer alla känslorna. Flera elever sjöng även solosånger. Börje Edénius ackompanjerade eleverna på piano. Pastors adjunkt Joel Ludvigson höll ett uppskattat sommartal.

Klass fyra och fem sjöng den afrikanska sången Ewe thina i stämmor under ledning av Susanne Walters. Rektor Bo Liljegren höll ett tacktal till alla elever, föräldrar och personal. Innan rosor delades ut till de sex femteklassare som skall till vidare till andra skolor i höst.

Varje elev fick av läraren Carin Elfving en personlig hälsning med lite historia om deras episoder under åren i Boda.

Klass ett sjöng en mycket häftig Alfabets-Blues med väldig entusiasm. Sedan tågade alla ut sjungandes Snart är sommaren här. Kyrkan var fullsatt.

I Söderås byskola samlades elever, skolans personal, föräldrar, syskon och vänner i Söderås lövade Missionshus.

Alla barn framträdde och sång-och musik och hela församlingen sjöng tillsammans psalmen Den blomstertid nu kommer. Skolans rektor Marianne Åslund talade och tackade alla för ett fint läsår.

Föräldraföreningens ordförande, Mattias Utbys tackade också lärarna, barnen och föräldrar för arbetet och engagemanget i skolan.

Som bevis på skolans växtkraft fick skolan ett äppetträd, ett "familjeträd" med fyra olika äppelsorter på samma träd. En speceillt present från alla elever i årskurs fem som fortsätter i sexan i Rättvikskolan.

Föräldraföreningen gav all personal varsin blomsterkruka och eleverna i årskurs fem, som slutar skolan fick rosor av de små barnen som avskedspresent.

I gymnasiet firade de 166 avgångseleverna fredagen med betygsutdelning, lunch och sedvanlig kortegeparad från gymnasiet till Kommunhuset.

Gymnasietiden avslutades definitivt då eleverna klassvis fick rusa ut från kommunalhuset till de väntande anhöriga.

Under fredagskvällen arrangerade grundskolan, med flera, skol-avslutningsfest för de äldsta grundskoleeleverna på kulturpalatset Persborg.

Sponsorer stod för gratis tilltugg och förfriskningar.

Den drogfria tillställningen avslutades klockan 01.00 i natt med fyrverkeri.

Mer läsning

Annons