Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu flyttar eleverna in

Annons

Inredning i ljusa färger, två sovrum och ett kombinerat kök och vardagsrum, uteplats med utsikt över Österviken och förstukvist i "tallskogen" åt andra hållet.

- Så gott som alla lägenheter är uthyrda till elever och det finns redan nu turistbokningar på de här lägenheterna till sommaren, berättar campingföreståndaren Leif Eriksson.

- När alla stugorna på Söderbacken som det nya området heter är klara har vi ökat vårt turistbäddantal från 620 till närmare 750 platser, fortsätter Eriksson.

När tidningen besökte den nya stugbyn på måndagseftermiddagen pågår arbetet för fullt på hälften av stugorna.

- De ska vara klara vecka 50 och det klarar vi utan förseningar, lovar Eriksson.

I en av parstugorna ligger två hockeyspelare och sover och får inte störas och i den andra lägenheten ska två tjejer från Entreprenörskolan flytta in senare under kvällen.

- Det här har varit vår visningslägenhet. Vi har bland annat haft besök från Mora och Rättvik som kan tänka sig att ta efter vårt koncept.

Karin Holmberg och Jenny Sandberg som jobbar i receptionen och som även ansvarar för färgsättningen i stugorna, har fått fler och fler telefonsamtal om stugorna.

- Frågan som alla ställer är; När blir de klara? berättar Jenny och Karin.

- På grund av återbud har vi tre eller fyra stugor kvar till uthyrning, men vi kommer säkerligen inte att behöva annonsera för att få dem uthyrda!

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons