Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns SVT även i Sälen

Annons

Tidigare finns det en liknande redaktion i Vilhelmina, där en journalist såväl skriver och fotograferar som redigerar. Den öppnades för fyra år sedan.

Redaktör för Sälenredaktionen är Patrik Qvicker som är född i Transtrand och sedan fyra år bor i gränsbyn Rörbäcksnäs.

Christina Jutterström sade i sitt invigningstal att "det var med glädje de öppnade en redaktion, i landets hetaste turistområde".

-Det är viktigt att vi värnar om de lokala nyheterna och finns väl representerade också utanför storstäderna.

-Jag tror säkert också att vi får en massa riksnyheter från Sälenområdet i framtiden, sade Christina Jutterström.

-Vi vet att det kommer att bli en bättre bevakning än tidigare av hela norra Dalarna och det ser vi som mycket viktigt, eftersom turismen är så stor i området. Nu kan man snabbt ta sig upp till Idre, Grövelsjön och Malung vid stora händelser i dessa områden, sade Jutterström.

Patrik Qvicker som nu ska ansvara för redaktionen i Sälen är naturligtvis mycket glad över att SVT fattade det här beslutet.

-Det var min idé. Jag har alltid ansett att det är viktigt med lokala nyheter, och jag fick som jag ville då jag lade fram förslaget, säger Patrik Qvicker.

I och med invigningen i Sälen har SVT nu redaktioner på 30 orter i landet. Malin Rogström, ny redaktionschef på SVT Gävle-Dala, sade att man har mycket stora förväntningar på den här redaktionen. Framför allt kommer det att spara mycket resande eftersom de kommer närmare händelserna i norra Dalarna.

Bland kommunala företrädare fanns också kommunalrådet Kurt Podgorski och kommunfullmäktiges ordförande Johnny Skottheim på plats.

Efter talen blev det tårtkalas och firande av att norra Dalarna nu också finns på SVT-kartan med en egen nyhetsredaktion.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons