Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får hans idé gehör

Annons

- I början fanns det nog de som tyckte att jag var en korkskalle. Ingen ville överhuvudtaget lyssna på mig då, berättar Sune Nygren.

Jobba tre dagar, vara ledig tre dagar. Vardag som helg. Det är Nygrens idé, som passar alla verksamheter, men som än så länge främst vunnit gehör inom vården.

- Det beror på att anställda inom vård och omsorg har så sanslöst eländiga scheman i dag, säger Nygren.

Cirka 100 arbetsplatser i Sverige, däribland Talluddens sjukhem i Mora, testar just nu 3-3-systemet.

I Danmark har intresset "exploderat" på senare tid. Sune Nygren var i Köpenhamn häromveckan och föreläste.

- Jag fick 1 500 mejl efter en artikel i en dansk tidning, berättar Sune Nygren. Hans arbetstidsmodell börjar bli intressant, eftersom det visat sig att både arbetsgivare och anställda tjänar på 3-3.

Nygren anser att 5-2-systemet (jobba måndag-fredag, vara ledig lördag-söndag) hör till en förgången tid.

- I dag arbetar cirka en tredjedel av svenskarna på "obekväm" arbetstid. De två tredjedelar som "arbetar bekvämt" (måndag-fredag) skapar dyra toppar, stress och onödiga kostnader, säger Sune Nygren, som kallar dem som jobbar 5-2 för "frälset", som dagens samhällsservice är inrättad för.

- Barnomsorgen är gjord för 5-2-orna, busstidtabellen likaså. Den resterande tredjedelen betalar samma skatt men får inte samma service. Vi vill ha all service även under lördagar och söndagar.

- Jag brukar säga till äldreomsorgscheferna att jag antar att de demenssjuka är lika sjuka på lördagar och söndagar som på vardagar. Ändå jobbar dubbelt så många en måndag som en söndag.

Arbetsdagarna i 3-3-systemet är en halvtimme längre och på ett sexveckorsschema ingår en lördag eller söndag mera jämfört med i dag. I gengäld arbetar personalen färre dagar på ett år, 180 dagar mot nuvarande 225.

För Sune Nygren är det självklart med 3-3-systemet även inom exempelvis skolans och förskolans värld.

- Då kan man ha två skolor i en och spara lokaler. I Lindesberg är vi några som vill starta en gymnasiefriskola enligt 3-3-systemet år 2004.

Först ut att testa idén med 3-3 var Sune Nygrens fru Berit, med frisersalong i Lindesberg. Tillsammans med en kollega har hon öppet sju dagar i veckan sedan fyra år tillbaka.

- Vi känner att vi får mer egen tid nu och har inte sett några nackdelar alls, säger Berit Nygren, som till och med har ökat omsättningen trots att hon jobbar färre dagar om året nu jämfört med förr.

Två av Berit Nygrens kunder på frisersalongen arbetar inom äldreomsorgen. De blev intresserade av den nya arbetstidsmodellen.

Sedan oktober år 2000 arbetar 20 undersköterskor och vårdbiträden i 3-3 i Lindesberg. Nu utökas försöket till att gälla 100 anställda.

Utvärderingen vid arbetsplatser som hittills testat 3-3-systemet en tid, visar mycket positiva effekter. Sjukskrivningarna har minskat med uppemot 70 procent!

- Även vikariekostnaderna minskar eftersom det i 3-3-systemet ingår15 extra dagars arbete utöver ordinarie schema, berättar Sune Nygren. När någon är borta rings den ordinarie personalen in i stället för vikarier.

Med tre dagars återkommande ledighet hinner de anställda återhämta sig även i fysiskt och psykiskt tunga jobb.

En av tankarna bakom Sune Nygrens 3-3-system är att kunna spara in på lokalytor genom att lokalerna nyttjas maximalt under veckans alla dagar.

- Exempelvis tänker jag mig att byggjobbare som pendlar till och från Stockholm kan dela på en lägenhet i stan. När ett gäng jobbat, kanske fyra dagar, åker de hem och möter på vägen det andra gänget som varit hemma och varit lediga.

För barnfamiljer innebär 3-3-systemet mindre stress. Mamma och pappa kan saxa sina dagar så att de kan vara hemma mera med barnen.

Om låt oss säga hälften av svenska folket började jobba 3-3, hur skulle det märkas?

- Genom en bättre folkhälsa med tid både att vårda kroppen och själen. Ska vi göra en rejäl arbetstidsförkortning på sikt, måste vi göra den på det smartaste sättet.

Hur fick du idén, då för 24 år sedan?

- Jag kan aldrig säga hur, bara varför. Det var för att jag såg och upplevde ett problem tidigare och starkare än andra. Jag tänker lite annorlunda, helt enkelt.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons