Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får det vara nog med besparingar

Annons

Förra året i maj månad fick vi höra att vårdcentralen i Gylle skulle läggas ner.

Då skrev jag en insändare och uttryckte min ilska över hur i all sin dar man kan tänka sig att lägga ner en mycket väl fungerande vårdcentral.

Jag ställde då många frågor till Alf Johansson och Inga Lill Persson, bland annat om de pengar som blev avsatta för två år sedan och öronmärkta för Gylle vårdcentral.

Inte en fråga har jag fått svar på.

Nu har chefer och byråkrater samlats i Tällberg för att åter ta beslut om nedläggning utan att vi alla som är berörda får vara med i diskussionen.

Och varför åka till Tällberg? Det finns väl platser i Borlänge eller Falun att vara på och som måste bli betydligt mycket billigare.

För att inte tala om alla dessa chefer och byråkrater med höga löner och arvoden, där går det säkert att spara några miljoner.

Hur kan ni besluta om att lägga ner en väl fungerande vårdcentral som berör 7 000 patienter, många äldre och barnfamiljer, utan att det finns en handlingsplan?

Jag och alla andra som bor i närheten har cykel- eller gångavstånd dit. Många använder sig av Mjuka linjen, som går direkt till vårdcentralen.

Vart ska vi 7 000 ta vägen om ni tar bort vårdcentralen for oss?

Blir det Borlänge sjukhus, Jaxgårdarna eller Kvarnsveden?

I vilket fall så blir det en stor försämring för många av oss som inte har tillgång

till bil.

Många pensionärer får då ta bussen till stan och byta buss där för att komma vidare.

Det betyder att man kan få gå där och invänta den buss som går vidare till respektive annan vårdcentral.

Gylle vårdcentral har sedan den startades varit och är fortfarande en närhet och en trygghet för oss alla berörda och den trygg-heten ska ni ta ifrån oss.

Jag bara undrar hur kan ni göra så, och hur långa blir inte köerna om 7 000 patient-er ska till annan vårdcentral, och varför ska vi gå över ån för att hämta vatten?

Till Gylle vårdcentral behöver man aldrig stå i kö, dit kan man få komma många gånger samma dag eller nästa dag om man har problem.

Hur tror ni då att det blir vid nästa val om Borlänge kommun mister kanske 7000 röster?

Nej, nu får det vara nog med besparingar för oss. Det måste finnas andra lösningar om man vill spara pengar. Sparka chefer och byråkrater som Björn Birkenheim skrev i sin insändare den 7 april. Eller kanske rentav ta bort landstinget.

Ingrid Klintman, ordförande

PRO Mjälga Östermalm

Mer läsning

Annons