Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu diskuteras ett nytt förslag till hyresavtal

Annons

Jämfört med det ursprungliga förslaget till hyresavtal, har avtalstiden sänkts från 25 år till 10 år. Det tidigare förslaget om indexuppräkning för el- och värmekostnader är också borta.

Förslaget till avtal innebär att Mora kommun ska betala 247 000 kronor i månaden i hyra till Mora IK:s fastighetsbolag för att få tillträde till FM Mattsson Arena. Hyran ska betalas månadsvis i förskott.

Syftet med upplåtelsen är att tillförsäkra allmänheten med fleras rätt att nyttja ishallen i samma utsträckning som gällde när Mora kommun var ägare till ishallen.

Uppsägning av hyresavtalet ska ske minst ett år före hyrestidens utgång. Om uppsägning inte sker, förlängs kontraktet med tre år för varje gång, enligt förslaget.

Kan vi tro att det kommer att gå lugnare till vid nästa kommunstyrelsesammanträde än förra gången när beslut skulle fattas i frågan? Det var då som två centerpartister skickades till FM Mattsson Arena mitt under sammanträdet för att hämta hem förslaget till hyresavtal. Kommunalrådet och partikamraten Lars Matsson-Frost hade redan skrivit under avtalet, på eget bevåg, vilket orsakade "panik" i kommunstyrelserummet. Motparten hade dock inte hunnit skriva på 25-årsavtalet, varför det var möjligt att ändra upplägget.

Efteråt sade socialdemokraten Bernt Persson så här:

- Jag tycker att både Mora kommuns borgerliga majoritet och Mora IK och dess fastighetsbolag måste besinna sig. De har i berusning lämnat jordens yta.

Idag är det politiska läget ett annat och Bernt Persson ingår själv i den majoritet som ska besluta om avtalet.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons