Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu byggs plan tre

Annons

Enligt Kjell Lexbom, vd för ägarna Steen & Ström, investeras totalt 150 miljoner kronor.

Arbetet på utsidan inleds nu. Bland annat ska parkeringarna vändas åt "rätt håll". Ytorna ska få ett bättre utseende och även i övrigt sker ändringar som berör trafiken.

Den norra parkeringen blir klar under hösten, övrigt under senare delen av 2004 eller 2005. Ett 50-tal nya p-platser tillkommer.

Den "gamla Dalamässan" byggs ut med cirka 700 kvadratmeter. McDonalds blir kvar, liksom BR Leksaker.

Ytterligare en butik etableras här, dessutom en livsmedelsbutik. Willys har tidigare visat intresse för Kupolen, men regionchef Wilner Anderson vill i dagsläget inte uppge vilken kedja det handlar om. Denna del blir klar före julen 2005.

Den allra största satsningen gäller det tredje affärsplanet, som på sina 8 200 kvadratmeter ska rymma 20-22 butiker. Inriktningen på detta plan blir sport, fritid, teknik och beklädnad.

Här kommer bland annat Telia, Wedins, Bokia, Åhléns och Skohuset att återfinnas. Åhléns skapar ett fullsortimentsvaruhus. Flera omflyttningar sker inne i Kupolen. Två butiker kommer att ha verksamhet både på plan två och tre.

En ny entré öppnas på norra sidan och en busshållplats byggs inne i köpcentrumet. Tidningen har tidigare berättat om de planerna. Nu har beslut tagits att bygga denna. Bland annat ska Falubussen gå hit, plus ett par lokala linjer. Tanken är att trafiken ska igång i början av 2006.

Minst 50-talet arbetstillfällen räknar ägarna med att det skapas genom om- och tillbyggnaden. Omsättningen ska också i och med utbyggnaden passera miljardgränsen.

- Det har varit olika regimer på Kupolen, vi är långsiktiga, säger Kjell Lexbom och nämner att företaget även har köpcentrum i Norrköping, Örebro, Mantorp, Trollhättan, Uddevalla och utanför Helsingborg. Dessutom i Norge och Danmark.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons