Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu byggs det vid Dalregementet

Annons

I går började bygget av en kvantumbutik, den näst största av Icas butiksstorlekar med dubbelt så många varor som en supermarket, på Dalregementets handelsplats.

- Vi är tacksamma att vi fått förmånen att etablera oss här. Nu har vi möjligheten att, tillsammans med de butiker vi har inom Ica, ta upp konkurrensen, säger Ronald Åberg, etableringschef på Ica Sverige.

- De gör ett väldigt bra jobb i de butiker vi har, men i den här branschen har storleken betydelse när det gäller att ta upp kampen med konkurrenterna.

Ytan på butiken blir 4 700 kvadratmeter.

I september-oktober ska den stå klar.

- Det här har varit en ganska lång process, som inleddes redan när Dalregementet lades ner 2000, en utveckling av hela området. Först kom företagarna, sedan studenterna.

- Nu är bostäder på väg in. Den kommersiella servicen är sista steget, säger Jonny Gahnshag, som efter några vingliga skoptag lämnade över spakarna i grävmaskinen till dem som klarar det bättre...

- Nu hoppas jag fler aktörer tar efter. Vi vill utveckla Falun som handelsstad och jag tror det här ska bli bra. Det ska bli intressant att se hur det ser ut här om fem-tio år.

McDonalds och OKQ8 är två företag som redan köpt mark på området.

- De har nog bara väntat på att Ica ska komma i gång, säger Jonny Gahnshag.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons