Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar oron igen

Annons

Glädjen var stor hos familjen, drygt en månad senare födde Violeta ett barn, allt var frid och fröjd.

Men nu står Violeta och Ferat inför nya prövningar, den 9 februari går uppehållstillståndet ut, en ny orolig tid väntar.

I fredags lämnade advokat Tryggve Emstedt, från Västerås som sköter familjen Gashis ärenden, in en ny ansökan till Migrationsverket.

I den nya ansökan, yrkar advokat Emstedt att Ferat Gashi och Violetta Mallaku och deras barn i första hand erhåller ett permanent uppehållstillstånd, i andra hand ett tillfälligt uppehållstillstånd på 12 månader, och i tredje hand ett tillstånd under minst 6 månader.

Advokat Emstedt skriver i sin ansökan att familjen Gashi har flera tungt vägande skäl att få stanna i Falun.

Tidsaspekten är ett skäl. Paret har varit i Sverige i 3,5 år, det är en lång tid som brukar ha stor betydelse när det gäller den sammanvägda bedömningen.

Paret har även fött ett barn i Falun, Violeta har även hela sin släkt i Sverige.

Både Ferat och Violeta har fast arbete på Melkers och har utmärkta språkkunskaper och är väl förankrade med den svenska arbetsmarknaden.

- Det är fullständigt orimligt att tänka sig att denna familj- med ett litet spädbarn skall tvingas lämna Sverige för att söka utterligare tillfälliga uppehållstillstånd, skriver advokat Tryggve Emstedt i sin ansökan.

Nu är det bara att vänta och se - en ny svår tid väntar för Violeta Mallaku och Ferat Gashi, innan besked kommer om deras framtid.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons