Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir vägen säkrare

Annons

I går hade Kjell Nyman från Vägverket en träff med folk från Envikens PRO, med ordförande Sonja Daniels, Åke Olars och Karl-Erik Kohlström i spetsen.

Pensionärsföreningen hade skickat ett brev med krav på åtgärder. De var missnöjda med säkerheten i korsvägen. När Vägverket för några år sedan rustade riksväg 50 mellan Falun och länsgränsen vid Svabensverk så blev inget gjort åt de 500 meter som går genom centralbyn Rönn- dalen.

Korsvägen ligger på ett krön och bilisterna har liten chans att se gamla med rullatorer och skolbarn på övergångsstället.

Någon ombyggnad blir det inte förrän tidigast efter 2010. PRO:arnas krav var att man i alla fall måste göra en farlig korsning säkrare, och de fick gehör för en hel del i går.

4 De föreslog att 50-skylten söderut ska flyttas till andra sidan det lilla vattendraget. Då slipper de gamla som kommer från servicehuset Lyssfallet fortkörare. Vägverkets Kjell Nyman lovade att ta förslaget till länsstyrelsen som beslutar om sådant.

4 Nya skyltar med fräscha reflexer fick de löfte om. De gamla har blivit slitna.

4 Två av övergångsställena i korsningen ska bort. Folk springer hur som helst och det är säkrare om de ser sig för.

4 Skyltar ska flyttas. Både i sidled och på höjden, för att göra korsningen tydligare.

Den ensamma lampan som hänger på en tråd och lyser upp korsningen riskerar väl att k-märkas, men Kjell Nyman lovade att försöka fixa ny belysning, före 2010.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons