Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir hans dröm verklig

Annons

I många år har Borlängeborna efterlyst ett äventyrsbad i Maserhallens simhall. En önskan som nu ser ut att bli verklighet om än i mindre format.

- Vi planerar att bygga ett miniäventyrsbad här i simhallen och tanken är att det ska vara klart till hösten, avslöjar Olle Jernberg.

- Det handlar om en mindre anläggning på cirka 40 kvadratmeter som riktar sig till barn upp till 5-6-årsåldern. Här kommer det att bli små vattenrutschar, djungelgrottor, vattenkanoner, vattenfall och annat skoj.

Någon utbyggnad krävs inte för det planerade äventyrsbadet. Istället tar man bort den nuvarande badvaktshytten och utnyttjar den ytan bakom hopptornet där babybassängen i dag ligger.

Det handlar heller inte om några jättelika investeringskostnader.

- Nej. Klappat och klart landar vi på någonstans runt 600 000 kronor, och det är verkligen inte mycket pengar i sammanhanget, understryker Olle Jernberg som menar att detta är en investering som betalar sig mycket snabbt.

- Absolut. Genom den här satsningen kommer vi att öka antalet badgäster med upp till 20 000 per år och det innebär att hela kalaset betalat sig själv på tre år. Högst.

Det planerade äventyrsbadet behöver heller inte belasta kommunens budget något extra ens vad gäller investeringskostnaden. Här har RE-Fritid redan pengar att tillgå.

- Dels har vi lite pengar över sedan tidigare, dels har vi medel i vår investeringsbudget att ta till så det är inga problem. Dock måste kommunens budgetberedning ge sitt godkännande innan vi kan sätta igång, säger resultatenhetschefen Mats Arvidsson som också han ser positivt på det hela.

- På det här sättet når vi ju faktiskt en kundgrupp vi i dag egentligen inte har något att erbjuda, nämligen småbarnsföräldrarna. När sedan också ombyggnationen av Maserhallen blir färdig så kommer vi att få en kanonanläggning här, avslutar han.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons