Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Ohlson åter ett tillväxtföretag

/
  • Det goda tiderna är här igen, försäljningen tog fart i augusti och Clas Ohlsons vd Klas Balkow snabbar upp butiksutbyggnadstakten

Annons

Clas Ohlsons är inte vana att visa sämre resultat men kvartalets resultat minskade med 18 procent jämfört med samma period 2009. Försäljningen ökade med blygsamma tre procent.

- Det var egentligen väntat, vi har haft lägre tillväxt i Norden och öppnade medvetet färre nya butiker och så har vi börjat expandera i Storbrittanien och expansion kostar alltid i början, säger vd Klas Balkow.

I augusti ökade försäljningen dock med åtta procent och beskeden om nya butiker har duggat tätt, Clas Ohlson har nu kontakt på 145 butiker och närmar sig snabbt de 150 butiker som den nya distributionscentralen i Insjön byggts ut för.

- Fram till jul kommer vi att öppna 15 butiker varav en i Finland och det är nu två år sedan vi öppnade en i Finland. Vi ökar nu butiksutbyggnadstakten till mellan 17 och 22 nya butiker det närmsta året.

- I Insjön har vi dubblat kapaciteten och vi säger nu att distributionscentralen kan hantera minst 150 butiker. Hur många det blir låter jag vara osagt för det beror på den enormt duktiga och engagerade personalen vi har, men jag känner mig trygg.

- Men ska vi vidare ut på kontinenten efter Storbrittanien så måste vi bygga upp ytterligare kapacitet, säger Balkow som kan se tillbaka på det senaste året då Clas Ohlsongruppen gått från 3100 anställda till närmare 3500.

- Vi är små än i England men där kommer det att bli tillväxt och det är roligt att brittiska tidningar skriver om det och besöker Insjön och tar del av vår historia.

- Den nya megabutiken i Insjön har också varit ett lyft, jättekul att det blev en så fin utveckling, säger Balkow som nu ser fram mot bolagsstämman i Insjön på lördag.

- Det blir den största hittills, konstaterar Balkow redan på förhand.

Mer läsning

Annons