Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu är det dags för kvinnorna"

/
  • Vänsterns förstanamn Christin Löfstrand (sittande) omgiven av sex partikamrater på kommunlistans topp. Från vänster Karin Ek-Lissbol, Vala Vazirdaftari (sittande), Sune Haltorp, Bente Danielsson, Maritha Eriksson (sittande) och Britt-Marie Strömbäck.  Foto: Anders Mojanis

Annons

- Vi kan inte längre ha en kommunledning som består av enbart män, säger Ola Olin, som länge varit ett starkt kort för Vänsterpartiet i Malung-Sälen. Inför höstens val har han rankat ner sig till en elfte plats, men det kan ju i och för sig väljarna ändra genom att kryssa 'Olin.

Som toppnamn lanserar vänstern i det här valet lärarstuderande Christin Löfstrand, 32, som därmed är den yngsta av toppnamnen som de olika partierna i kommunen lanserar.

- En av de viktigaste uppgifterna är att föra en politik och ett ledarskap som förmår att hålla ihop Malung-Sälen kommun men också att knyta ihop kommunen med omvärlden, säger Christin Löfstrand.

Hon framhåller vikten av att det kan bli en vi-känsla mellan kommunens olika delar, och ökad samverkan mellan olika näringsgrenar i kommunen.

- Vi måste också vara bättre på att gemensamt ta tillvara de plusvärden som finns i kommunen, till exempel miljön, företagsamheten, en turistnäring i världsklass, skolan och äldreomsorg i Sverigetopp, byautvecklingen och en unik kompetens att arrangera stora evenemang som Vasaloppet och Dansbandsveckan, säger Löfstrand.

Hon vill också lyfta fram ungdomsfrågor med fokus på studier, jobb och fritid.

- Ingen ungdom ska behöva gå utan arbete eller utbildning i Malung-Sälen kommun.

Fortsatt ekonomisk återhållsamhet är ett ledord för partiet.

- Kommunens ekonomi håller på att komma i balans och nu måste den konsolideras med fokus på kärnverksamheterna skola, vård och omsorg. Det finns inget utrymme för valfläsk. Vi är positiva till en allaktivitetshall i Malung, men kommunen har inte råd att bygga den, möjligen hyra, menar vänstern som också uttalar ambitionen att skatten inte ska behöva höjas.

Vänsterns kommunvalsedel omfattar 27 namn, 14 kvinnor och 13 män, med mest kvinnor i toppen. Topp 20 i tur och ordning:

Christin Löfstrand, Lisa Johansson, Maritha Eriksson, Vala Vazirdaftari, Karin Ek Lissbol, Bente Mellquist Danielsson, Britt-Marie Strömbäck, Sune Haltorp, Anna Maria Busk, Maria Ivansson, Ola Olin, Karin Birgersdotter Paunia, Bertil Helmersson, Karolina Pettersson, Thomas Fehrm, Lars-Åke Kristoffersson, Lena Olsson, Lukas Löfstrand, Hars Åke Hermansson, Backa John Erik Eriksson.

Mer läsning

Annons