Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser

Annons

Villkorligt för grov rattfylla

En 21-årig Malungsbo har av Mora tingsrätt dömts till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri.

Det var den 9 mars i år som Malugsbon körde en bil efter Postgatan i centrala Malung trots att han var ordentligt påverkad av alkohol. När han greps av polisen visade det sig att han hade 1,2 promille vilket innebär grovt rattfylleri. Nu fick Malungsbon villkorlig dom men om tingsrätten i stället hade utdömt ett fängelsestraff skulle detta ha varit en månads fängelse.

Den åtalade Malungsbon erkände det grova rattfylleriet vid rättegången.

Åtalad för rattfylleri

MALUNG. En 20-årig man har åtalats vid Mora tingsrätt för rattfylleri. Det var i april i år som 20-årige mannen körde alkoholpåverkad efter Lindvallenvägen i Sälen. Då han ertappades hade han 0.,36 promille. Han har vid förhör erkänt rattfylleriet.

Gräsklippare stals

MALUNG. Polisen i Malung fick på tisdagen in en anmälan om stöld av en gräsklippare vid en fastighet efter Ringvägen i centrala Malung. Det var en äldre åkgräsklippare som hade stulits. Det finns ingen misstänkt för stölden.

Klotter på dörr på Postgatan

MALUNG. Polisen i Malung har fått in en anmälan om skadegörelse på en dörr vid en fastighet efter Postgatan i centrala Malung. Det är någon som det senaste dygnet har klottrat ner en dörr. Det finns ingen misstänkt för skadegörelsen.

Miljöpris föreslås

MALUNG. Miljönämnden i Malung vill att kommunen ska inrätta ett miljöpris om 5 000 kronor plus diplom att utdelas årligen, under förutsättning att det finns lämpliga kandidater. Miljöprisets syfte är att stimulera till insatser inom miljöområdet. Förslaget går till kommunstyrelsen.

Här byggs radiomaster

MALUNG. 3G ansöker om byggnadslov för två nya radiomaster för mobiltelefoni i Malungsområdet. En 72 meter hög mast ska sättas upp i Norra Avradsberg.

Miljönämnden i Malungs kommun anser att det i första hand bör ske en samlokalisering med befintliga master som redan finns i området. För en 90 meter hög mast, några kilometer norr om Malungsfors, tillstyrker miljönämnden byggnadslov.

Mer läsning

Annons