Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser

Annons

Inbrott hos DFIF
Dala-Floda IF har råkat ut för ett inbrott i sitt förråd. En mängd elverktyg, som borrmaskiner och en cirkelsåg, saknas efter inbrottet.

Under 10 000
GAGNEF. För första gången sedan 1980-talet är antalet invånare i Gagnefs kommun under 10 000. Enligt Statistiska centralbyråns senaste uppgifter fanns vid halvårsskiftet 9 999 personer bosatta i kommunen, en minskning med åtta på sex månader. Både födelse- och flyttningsnettona är negativa.

Sommarsista med ljusbåtar
GAGNEF. Sommarsista - traditionen med ljusbåtar i älven - firas på lördag kväll vid flottbron mellan Österfors och Västerfors i Gagnef. Små hemmagjorda båtar försedda med ljus brukar sättas i vattnet och tillåts flyta nedströms mot och förbi den södra flottbron. Alla som vill sätta ut sina egna små båtar, eller bara titta på, är välkomna att delta i den omkring 20 år gamla traditionen, vars upphovskvinna är numera bortgångna Edith Holstrup. Västerfors byförening står för arrangemanget.

Arja tar ton i kyrkan
GAGNEF. Arja Saijonmaa kommer till Gagnef på fredag för att hålla konsert i kyrkan. Hon ackompanjeras av den finländske konsertpianisten Petri Somer som hon har turnerat tillsammans med under sommaren.
Det är inte omöjligt att Arja, som under några år har ägnat sig åt författarskap, även kommer att läsa lite poesi från sin bok Sauna, under konserten.
På söndag gästas kyrkan av sångerskan Katharina Frogner som ackompanjeras av pianisten Marcus Moszny.

Ekumenisk gudstjänst
MOCKFJÄRD. Det traditionella Lindbyn-mötet i hembygdsgården i Mockfjärd äger rum på söndagseftermiddagen. Det är en ekumenisk gudstjänst under vilken kyrkoherde John Sund både predikar och sjunger. Dessutom sjunger Alf Persson och Kristen gemenskap.
Gerhard Termén leder gudstjänsten. Kollekten som tas upp tillfaller Världens barn, Radiohjälpen.
Hembygdsföreningen inbjuder efteråt till servering.

Mer läsning

Annons