Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser

Annons

MORA/MALUNG. Domen har nu fallit mot den ortsbo som för ett par veckor sedan stod inför skranket i Mora, anklagad för rattfylleri i samband med den vådliga snöskoterolyckan i början av december. Han dömdes för grovt rattfylleri till villkorlig dom plus samhällstjänst i 40 timmar. Han ska dessutom lägga 500 kronor till brottsofferfonden och ersätta staten för blodprovstagningen med 280 kronor.

MALUNG. En 37-årig Malungsbo häktades på torsdagen av Mora tingsrätt. Han är misstänkt för olaga hot sedan han hotat en person med att han skulle bränna ner dennes hus.

37-åringen greps även tidigare i veckan sedan han gjort sig skyldig till skadegörelse genom att skära sönder däck på två personbilar i centrala Malung.

För några veckor sedan blev 37-åringen anmäld för ofredande av en kvinna som en tid känt sig förföljd av 37-åringen. Åtal ska vara väckt senast om två veckor.

Dömd för

ofredande

MORA/MALUNG. Julfriden var inte den bästa hos en 54-årig ortsbo på juldagen 2000. I en Malungsbutik tryckte han då ner en annan man mot en kyldisk. Det rättsliga efterspelet var i början av juni och nyligen avkunnades domen. Han döms för ofredande till 30 dagsböter à 100 kronor. Han ska också erlägga 6000 kronor plus ränta i skadestånd till den förfördelade.

Länsstyrelsen ger

hundägare rätt

SÖRSJÖN. Efter klagomål från kringboende beslutade miljönämnden i Malungs kommun förra året att en hundägare i Sörsjön skulle åläggas att flytta hundgården längre bort från bebyggelsen. Klagomålen gick ut på att hundarna, totalt ett 60-tal, skällde, ylade och var störande både dag och natt. Hundägaren överklagade till länsstyrelsen och tyckte att problemet skulle kunna lösas genom att bygga in delar av hundgården. Det tycker också länsstyrelsen, som anser att miljönämndens förslag om att flytta hundgården bort från bebyggelsen är olämpligt med tanke på tillsyn av djuren.

Miljönämnden

begär ny tjänst

MALUNG. Miljönämnden i Malung begär i nästa års budget att få inrätta ytterligare en heltidstjänst, en inspektör av djurskydds- och miljöskyddsfrågor. Nämnden tror även att man skulle kunna samarbeta med eller sälja tjänster till grannkommunen Vansbro, som också har knappa resurser på miljösidan.

Mer läsning

Annons