Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser

Annons

Golfklubb skärper bevakningen efter inbrott

Rista golfklubb har på kort tid drabbats av två inbrott och två inbrottsförsök.

Det första inbrottet upptäcktes förra veckan. Någon försökte då att bryta upp en dörr. Natten därpå kom tjuvarna tillbaka, slog sönder ett fönster och lyckades, trots ett säkerhetsgaller, stjäla golfklubbor.

I början av den här veckan var det dags igen. Men det slutade med ett misslyckat försök att fila upp ett hänglås.

Golfklubben ska nu skärpa bevakningen nattetid.


Björbodag för fritid

BJÖRBO

u På söndag anordnar Friluftsfrämjandet en friluftsdag vid Fänforsen i Björbo. Det är andra året i följd som detta sker och är ett samarrangemang med intresseföreningarna i Björbo och Dala-Floda.

På programmet står yxkastning, barkbåtstävling för barn och uppvisning i forsen av Floda forsfarare. Dessutom blir det en information om vad som ska ske med Prästbuo som friluftsfrämjandet fått förvärva från Västerås stift.

Vidare samtalar Christer Gruhs med Nils Carlsson, Fredriksberg, om folket i finnskogarna och med Spik Arne Hedkvist om forna tiders flottning i Floda och Björbo.

Friluftsdagen erbjuder också en rad andra aktiviteter för både stora och små.

Djurås lockar många tjejer

DJURÅS. Nu på lördag finns goda chanser att både röra på sig och få en medalj. För sjunde året i rad arrangerar nämligen Friluftsfrämjandet den rikstäckande och mycket uppskattade Tjej-sjuan. Start och mål är vid Djuråsskolan och banan är sju kilometer lång, där alla vandrar i sin egen takt. Förra året gick 163 tjejer och arrangörerna hoppas att det deltagandet ska bli högre i år. Anmälan om deltagande kan göra vid startplatsen.

Mer läsning

Annons