Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser

Annons

Minder- årig misshandlad av minderåriga
Föräldrarna till en minderårig pojke anmälde på måndagen till polisen i Ludvika att denne blivit misshandlad av jämnåriga pojkar.

Pojkarna som skulle ha gjort sig skyldiga till misshandeln är namngivna och utredning pågår.

Fräck väskstöld
i centrum-butik
LUDVIKA.Under måndagen blev en dam bestulen på sin plånbok i Ludvika centrum. Kvinnan var inne i en butik när hon kände att någon stötte till henne.

Sekunderna senare upptäckte hon också att handväskan var öppen och att plånboken saknades.

Enligt kvinnan var den misstänkte mannen mörkhyad, 20-25 år, 180 cm lång, mörkt hår samt solglasögon uppe på huvudet.

Mopedburen ungdom sabbar laven
BLÖTBERGET. Mopedburen och vandaliserande ungdom har blivit ett problem i Blötberget. Den gamla gruvlaven i trä ska nu skyddas mot ytterligare vandalism. Ludvika kommun har ansökt om bidrag hos länsstyrelsen till skyddet.

Handläggaren Anders Gottberg bedömer att länsstyrelsen kommer att anslå 50 000 kronor men det förutsätter att kommunen också bidrar med medel.

Ville bli först med Windformer - nu i kris
MALMÖ. Ludvika Mining har det tungt på börsen. På samma lista på börsen finns vindkraftsföretaget Renewable. Företaget som ville bli först med att använda ABB:s vindkraftsteknik Windformer med HVDC Light i Malmö hamn.

I likhet med Ludvika Mining så sökte vindkraftsföretaget riskkapital via börsen och misslyckades. Nyemissionen inbringade 0,6 miljoner mot planerade 16.

Som en del i räddningspaketet tvingas vd:n Jerry Schön lämna sin tjänst. Renewables emission kostade bolaget 960 000 kronor och för att klara situationen så har bolaget tvingats att snabbt sälja sina tre helägda vindkraftverk för två miljoner.

Mer läsning

Annons