Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notiser

Annons

Renare luft
för 400 000
SMEDJEBACKEN. Förhållandevis gott om tid. Men frågan är hur långt pengarna räcker. Klart står dock att även Stegelbackens skola hör till de lokaler där kommunen beordrats att förbättra ventilationen.

Tekniske chefen P-O Dahlström konstaterar att senast till årsskiftet 2003/2004 ska luften vara bättre i Stegelbacken - annars hotar ett vite.

Och den prislapp som presenteras i investeringsbudgeten för nästa år är för närvarande 400 000 kronor.

- Det är egentligen ett ganska blygsamt belopp med tanke på ventilationsarbetena i Vinsbo och på Berga som sammanlagt uppgår till cirka tio miljoner kronor, påpekar Dahlström.


Högre hyra
för polisen
SMEDJEBACKEN. Det är hög tid att höja polisens hyra på Torggatan. Det klargör teknik- och fritidsutskottet. I det nya hyresavtalet som är på väg till polismyndigheten presenteras en hyreshöjning på tio procent, från 150 000 till 170 000 kronor i årshyra.

- Hyran har varit densamma i flera år, påpekar tekniske chefen P-O Dahlström som motiv till höjningen.

Han tillägger att runt om i Dalarna har polisens hyror omförhandlats. Överallt utom i Smedjebacken.

- Polismyndigheten var förstås nöjd med den låga hyran hos oss.


Danieli under-
tecknade kontrakt
VENEZUELA. Morgårdshammars ägare har undertecknat två stora kontrakt efter flera års förhandlingar i Latinamerika.

Danieli Group och Venezuelas statliga bolag CVG, Corporacion Venezolana de Guayana, har undertecknat ett avtal som innebär att man tillsammans ska bilda bolaget Qualimetal som årligen ska producera 1,5 miljoner årston stålprodukter.

I första fasen ska parterna gradera upp det befintliga stålkomplex Minorca och i fas två ska tillverkning av speciella högkvalitativa stålprodukter inledas med start 2004.

I Brasilien har Danieli fått ett kontrakt från ståljätten Arcelor Group som ska bygga ut Belgo Mineira/Piracicabaverkets smältkapacitet med 500 000 ton stål och installera ett nytt valsverk. Valsverket är ett så kallat Danieli Morgårdshammar high-speed stångvalsverk och komplexet ska tas i drift i slutet av 2003.

Morgårns konkurrent VAI Pomini har vunnit en stor valsverksorder i Kina från Xuan Hua Iron & Steel Group Corp som köper ett valsverk som ska valsa 800 000 årston rundstål.

Mer läsning

Annons