Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgisk spelning

Annons

Det är åtta åldrade orkestermedlemmar som möter en åldrad publik. Publiken känner orkestern väl, många har genom åren dansat otaliga gånger till Eric Ahlans orkester.

- Vi följde dem överallt för att dansa till deras musik, säger Monika Matsegård.

Och orkestern känner sin publik väl.

- De är våra vänner, grannar och bekanta, säger Stig Hellberg som spelar barytonsaxofon i bandet.

Många har roliga minnen förknippade med orkestern.

- Det är nog många som blivit fler i samband med oss, säger Hellberg till publiken, många nickar och ler i medhåll.

Det är första gången på tio år som bandet uppträder tillsammans. Spelningen är spontan, idén föddes för ett par veckor sedan.

- Jag och Karl Erik resonerade med varandra om att det skulle vara kul att få ihop bandet och göra något. " Men he gå int å få ihop döm" sade Karl Erik sedan, men det gick, säger Hellberg.

Längst fram i publiken sitter 72-årige Tore Lagmo. Han har många gånger vikarierat i orkestern, men han minns inte när, det var så länge sedan.

Håkan Jipemo och Rune "Tummen" Ericsson njuter av musiken. De minns tiden då Eric Ahlans foxtrotklubb hade över 3 000 medlemmar, till och med i Ryssland, Australien och USA och Japan.

- Jag minns att jag fick ett brev från en japan med en bankinsättning av medlemsavgiften, hur han hade hört talas om oss det vet jag inte, säger Håkan Jipemo.

Tre kollegor från orkestern No Smoking är på plats. De är den 83-årige orkesterledaren Gustav Sjöholm, Erling Forslund och Ingemar Vintersved.

- Det här är ett initiativ som är fantastiskt, säger Vintersved om spelningen.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons