Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgikväll i Utsjö

Annons

Om några dagar läggs Östra Utsjö skola i Malung ned för gott. Som en av skolans sista insatser bjöd femteklassarna upp till 60-talsafton häromkvällen, och de gjorde succé.

Ett par hundra personer, föräldrar, anhöriga och vänner hade bänkat sig i Orrskogen och de fick uppleva en tvåtimmarsshow som smakade mer.

- Vi blev ombedda att göra showen igen i höst och då för allmänheten. Vi ska fundera på det, säger Anneli Edvinsson, en av skolans lärare som jobbat tillsammans med eleverna för 60-talsshowen.

Sång, musik och dans ingick i den fina showen. Klassen hade ett eget rockband som spelade och sjöng. Personalen hade också bildat band med rektor Roger Pedersen på gitarr och lärarna Anneli Edvinsson och Ove Tällberg på gitarr. Ett band med före detta Utsjöelever hade också mönstrats och det bjöds på 60-talslåtar så det stod härliga till. Musiklärarna Bengt Matsson och Åke Edvinsson hjälpte till som stomme och husband.

Kvällens succénummer var "En tuff brud i lyxförpackning". Fast det var tre tuffa brudar, som visade sig vara tre utklädda killar: Anton Jansson, Petter Häggberg och Niklas Nordström. De fick showens väldigaste applåd och publiken gav sig inte förrän det blev ett extraframträdande.

Överskottet av kvällen, från entréer och från servering som eleverna själva bakat till, ska gå till en skolresa så småningom. Och som sagt, det kanske blir en repris och nya intäkter till hösten.

- Omöjligt är det inte. Nu har vi ju övat in alltihop och det gick så bra, så nu är det ju inte så svårt att köra en gång till, säger Anneli Edvinsson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons