Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgi och ovationer

Annons

Besökte i veckan min gamla födelsestad för att närvara vid releaspartyt av Ulf Ohlssons Swingtett och Naima Sjöbergs cd. Det blev ett glatt återseende med gamla vänner och musikanter som spelade den typ av swingmusik jag växte upp med och med musiker utan värmländska dansbaneflin tatuerade över hela ansiktet, utan ekoelektronik och med välstämda instrument. Det lät verkligen bra och kommer väl att recenseras av NLT:s musikguru Bertil Danielsson. I de snabbare låtarna uppstod en formidabel stake inte minst beroende på basspelaren Pär Grip.

Ulf Ohlssons Swingtett med Naima Sjöberg borde avlyssnas till exempel vid någon musikalisk tillställning i Kristinehallen i Falun där Karl Erik Anestedt nyligen ledde övningarna med Falu Storband, Hemvärnets musikkår och sångare. En tillställning som blev nästan dubbelt så lång som ursprungligen var tänkt eftersom ovationer och extranummer aldrig höll på att ta slut.

Den där ynglingen med tenorsax från Smedjebacken har nog längsta tiden bakom sig i Smedjebacken. Hans tolkning av Misty tillsamman med Naima Sjöberg tyder jag till att han om några år kommer att återfinnas i de riktigt stora sammanhangen.

Det gick lätt att i höstmörkret återvända till Falun med all musik i tankarna. Tack för en fin musikupplevelse med Ulf Ohlssons Swingtett med Naima Sjöberg.

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons