Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norskar vill köpa husen

Annons

Efter flera år av misslyckade försök att bli av med de till största delen tomma hyreshusen tycks en lösning vara i sikte. Ludvikahems vd, Ingemar Lindwall, var mycket optimistisk när tidningen talade med honom på torsdagseftermiddagen.

- Styrelsen har sagt ja till försäljning enligt det jag har redovisat. Det innebär nu att vi har gjort en prioritering mellan de intressenter som finns. Men jag vill understryka att inget är klart förrän vi har ett påskrivet köpekontrakt.

- Men ett av buden från Norge har fått prioritet före det andra. Skulle det inte gå får vi titta på alternativ två, fortsätter Lindvall som låter förstå att det ännu återstår en hel del, inte minst formaliteter av olika slag, innan det blir dags att upprätta kontraktet.

- Jag tar inte ut något i förskott, säger Lindvall som fortfarande är mycket förtegen både när det gäller intressenternas namn och vad de nu aktuella buden lyder på.

- Det är viktigt att vi inte strular till det så att någonting går fel. Därför håller jag inne med alla detaljer tills dess att allt är klart, slutar bostadsdirektören.

I sammanhanget kan nämnas att de svenska intressenterna fortfarande inte har hört av sig med några bud på Örabergshusen. Mycket talar därför att dessa spekulanter nu kan vara ute ur bilden.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons