Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norska dragspelare ger extra krydda åt Övdalstreffin

Annons

Nu är det dags igen. I kväll, fredag, invaderas Älvdalen av dragspelare och musikanter för den sjätte dragspelsträffen med namnet Övdalstreffin.

- Många musiker kommer, bland annat gräddan av Norges dragspelare, säger Isa Grund, som är en av de som arbetar aktivt med Övdalstreffing.

Sammanlagt 126 musiker är inbokade för att bo på hotellet och dessutom är folk inbokade på campingen och på andra håll i Älvdalen inför Övdalstreffin.

På fredagskvällen träffas man för att spela sig samman och det blir spontana uppträdanden och buskspel som brukar pågå fram till sena natten. På lördagen ges först en lunchkonsert mitt på dagen. Senare på kvällen blir det en 2,5 timmar lång kvällskonsert med uppträdande av många av musikerna. Efter konserten blir det sedan dans tills ingen orkar dansa mer. Spelningarna i olika grupper brukar därefter fortsätta, ibland ända tills personalen kommer för att göra i ordning frukosten på söndagsmorgonen.

- Även de som inte spelar är välkomna för att lyssna eller dansa, säger Isa Grund.

Årets konferencier blir Leffe Jonsson som tidigare uppträtt på träffarna och även ledde en allsångskväll på hotellets uteservering i somras.

Veteranen Evert Sandin, som i många år varit Övdalstreffins konferencier, kommer i år att uppträda tillsammans med sina vänner Nygårds-Olle, Mats, Benny och Sven-Olle. Nytt för i år blir Quattro Hombres från Mo-tala och Aggregatpojkarna från Hälsingland. Från Norge kommer som tidigare Fin Gammel Aargang med Svaet och Svendsberget. Från närområdet blr det Egon, Eva & Kritz med kör samt Pupils från Särna. Samt många fler duktiga musiker.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons