Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk taxi invaderar

Annons

I ett kortfattat pressmeddelande säger företagets vd, Ingemar Lindvall att köpehandlingarna upprättas den 1 augusti.

Köparen, vars namn Ludvikahem inte vill avslöja, kommer i sin tur att sälja lägenheterna som andelslägenheter för fritidsändamål till medlemmar av Norges Taxiförbund.

Även andra personer som är knutna till taxibranschen i Norge kommer att få chansen att bo i Grängesberg.

Av de 103 lägenheterna, som byggdes 1969, nyttjas i dag 24 som lägenheter. 19 av dessa är bebodda och dessa får också bo kvar på Öraberget. Det enda som händer är att det blir en ny hyresvärd efter den 1 augusti.

Ludvikahems vd, Ingemar Lindvall och företagets styrelseordförande, Gun-Britt Malmkvist, har inte varit anträffbara för en kommentar. Båda har för övrigt semester för tillfället.

Kurt Josefsson, bop, är styrelsemedlem:

- Detta är naturligtvis mycket positivt för kommunen och Grängesberg i synnerhet. Ludvikahem slipper rivningskostnader för flera miljoner och får i stället betalt för fastigheterna.

- Som läget är kan man inte annat än att vara nöjd.

Obekräftade uppgifter gör gällande att norrmännen fick betala två miljoner kronor för fastigheterna.

Josefsson har ingen som helst aning om vilken köpeskilling det handlar om.

- Styrelsen gav Lindvall och Malmkvist uppdrag att förhandla. Några siffror har ännu inte delgivits övriga delar av styrelsen.

Från Ludvikahems sida markerar man att ytterligare information kring affären kommer att ges först efter den 1 augusti när köpehandlingar upprättats.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons