Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk intressent vill ta över Källfallet

Annons

- Han var här tillsammans med några landsmän och besökte Källfallet för några veckor sedan, berättar kommunchefen Kalle Gustafson.

Eriksen hade en option på området fram till den 1 november och även om några köpehandlingar för området ännu inte är upprättade så är det i första hand Eriksen som ska rädda de mer än 100-åriga bostäderna.

- Det är självklart positivt att det finns ett seriöst intresse men vi ska nog avvakta ett tag till innan vi kan jubla för högt, tillägger Gustafson.

Enligt honom så vill norrmännen restaurera ett hus åt gången. Något som kommunchefen inte har några invändningar mot.

- Nej men ska Eriksen ha Källfallet så måste han köpa hela området samtidigt. I vilken takt han sedan restaurerar har vi inga invändningar mot.

Det är inte klart när det blir ett nytt sammanträffande mellan parterna. Kalle Gustafson berättar vidare att kommunen uppvaktats av en grupp som företräder en tänkbar engelsk investerare.

- Så är det men vi har inte hört av dessa under de senaste månaderna. Om det intresset kvarstår eller inte kan jag inte uttala mig om för tillfället.

Även om inget är klart med Källfallet så finns det i varje fall ett litet hopp om att byggnaderna ska slippa att bli grävskopornas rov.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons