Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrmännen befriar sig

Annons

Just nu är det "julebordstider" i Norge. När vi tänker på julbord handlar det om en vanlig middag. I Norge handlar det om bortaliggning på lyxhotell eller, till exempel, en kryssning mellan Kristiansand och Göteborg.

Då slår sig norrmännen fria och har det "göj". Då packar de självmedvetna norskorna handväskorna fulla i pengar och kondomer och sen blir det verkligen fest. Alla förnuftiga män bör då hålla sig ur vägen.

Jag kom nyligen hem från Norge, via färjan mellan Kristiansand och Göteborg. Jag unnade mig en jullunch i restaurangen. Vid borden bredvid mig satt ett norskt gäng, omkring tjugo personer. De skrålade, skålade och sjöng falskt. Enligt kyparen hade de beställt 110 stora starköl på två timmar.

Inte nog med det. I stället för att beställa snapsar hade de hela akvavitflaskor, som vandrade runt borden. Den danske kyparen var dock nöjd. "They are good for the business", var hans kommentar.

Jag är ingen moralist och jag unnar både norrmän och norskor att ha det lite festligt någon gång om året. De är inne i en efterlängtad frigörelseprocess från den eländiga kristendomen.

Både kristendomen och islam är glädjedödare. Det norska folket har varit kuvat ända sedan den förbenade Ansgar satte foten på norsk mark.

Nyligen valde de bort prästen Kjell-Magne Bondevik och hans regering och det var bara bra. Det pågår mer eller mindre en revolution i Norge, även när det gäller jämlikhet mellan könen. Norskorna är mycket mer stridsvilliga än svenskorna.

Är det inte dags att även vi svenskar säger adjö till religion = vidskepelse?

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons