Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrbärke Sparbank delar ut av vinsten

Annons

Största bidraget går till den lekpark som planeras i centrala Smedjebacken.

Det var 2000 som styrelsen i Norrbärke Sparbank beslutade att delar av vinsten i banken skulle delas ut till olika ändamål i samhället.

Målsättningen är att de pengar som delas ut ska påverka utvecklingen i Smedjebacken på ett positivt sätt. Och satsningarna ska vara till gagn för boende, föreningar, företag och kommunen.

Genom årets utdelning av vinstpengar har Norrbärke Sparbank delat ut sammanlagt 1,5 miljoner kronor.

- Det känns oerhört stimulerande och är något av årets höjdpunkter, konstaterade Lennart Silfverin, ordförande i Norrbärke Sparbank, vid den ceremoni som hölls när pengarna delades ut.

Han har också förhoppningen att banken ska kunna fortsätta med dessa satsningar även i fortsättningen.

Årets största bidrag går till den lekpark som företagarföreningen, Lions och Norrbärke Sparbank planerar att bygga i centrala Smedjebacken. 100 000 kronor är avsatta för detta projekt. Var och när det hela ska anläggas är för dagen oklart.

Ett annat stort bidrag får Johan Ahlbäckstiftelsen. Norrbärke Sparbank skänker 50|000 kronor som en grundplåt till ett minnesmärke över bygdens store konstnär.

- Tanken är att vi ska ställa en staty eller liknande vid den nyinstiftade Johan Ahlbäckplatsen i centrala Smedjebacken, avslöjade Bertil Andersson, representant för Johan Ahlbäckstiftelsen.

Övriga som fått bidrag av banken är:

Nyföretagarcentrum, Jobs and Society, 30 000 kronor, Manskören 25 000 kronor, Futura Baltica för vänortsaktivitet, 5 000 kronor, Länkarna Smedjebacken-Ludvika, 5 000 kronor, Norrbärke hembygdsförening, 25 000 kronor, Smedjebackens hockeyklubb, 25 000 kronor, Kommunen och skolan för demokratiprojekt, 25 000 kronor, Söderbärke Folkets hus och park, 25 000 kronor, Barkenföretagen, 25 000 kronor, Söderbärke aktiva företagarförening, 25 000 kronor, Cantilenakören, 20 000 kronor.

Dessutom är 40 000 kronor avsatta till ett ungdomsprojekt som ligger i startgroparna. Hur det hela ska utformas är för dagen inte klart.

Förutom detta finns det dessutom 75 000 kronor för ett ännu inte färdigt projekt.

- Vår förhoppning är att pengarna ska komma väl till användning och att de ska ge ett mervärde, summerade Lennart Silfverin.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons